Interview Yuri Bijzitter

Onderhand woon ik al een jaar in de BW Helpman. Hiervoor zat ik in het hostel op de Sledemennerstraat, en daarvoor heb ik een aantal maanden in een kliniek gezeten. Dat ik hier mocht wonen en mijn hond mee mocht nemen was een grote en belangrijke stap voor me waar ik erg blij mee ben. Ik heb angsten om achtervolgd en ontvoerd te worden. Zodoende durf ik moeilijk de straat op. Gelukkig helpt de verpleging me op alle fronten. Ze regelen mijn medicatie en willen zelfs wel met me mee als ik een afspraak heb, zodat ik niet alleen de straat op hoef.

In de BW heb ik een aantal vrienden gemaakt. We spreken elkaar iedere dag en kijken voornamelijk films of gaan samen gamen. Het eten doen we regelmatig samen. Op zondag is het gezamenlijk eten voor de hele BW natuurlijk. Hier doe ik bijna iedere week aan mee omdat de kosten laag zijn, maar de gezelligheid is ook erg belangrijk. Het is leuk om je medebewoners tegen te komen en samen iets met ze te ondernemen. De gerechten die we maken lopen uiteen van rijst tot lasagne. Er is altijd wel iemand met een idee.

Er staan grote veranderingen plaats te vinden binnen de BW. In dat kader ben ik er voor de PR. Ik doe interviews en werk mee als redactielid aan de nieuwsbrief.

Noaber goud begint nu echt vorm te krijgen en ik ben erg benieuwd wat het ons allemaal zal opleveren. Verder wil ik stappen maken om tot zelfstandig wonen te komen.

Reactie (1)

  • linda houwen| 2 februari 2020

    hoi Yuri, ik ben heel verrast dat ik jou zo een beetje leer kennen en was er getroffen door de nieuwsbrief die mij een zeer goede indruk gaf van de BW, ook de sfeer want ik merkte dat jullie veel met elkaar doen en ook veel aan elkaar hebben. mijn belangstelling en kennis ligt op het gebied van gezondheid en leefstijl veranderingen en ik was blij dat ik opving dat er aan bewegen gedaan werd. ik zou het leuk vinden om eens mee te kunnen doen en eens kijken of ik een positieve bijdrage zou kunnen leveren op termijn. ik ben er goed in om de kleine stapjes van voorruitgang te zien en kan er positief op reageren, en heb ook humor.

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *